Vliv PZI na vnější ekonomickou rovnováhu ČR - Navrátilová, Petra (2006)
V mé bakalářské práci se chci věnovat především vývoji přímých zahraničních investic v ČR a možnostech jejich přílivu včetně zmínky o pobídkách pro zahraniční investory. Dále bych se pokusila nastínit vliv přímých zahraničních investic na platební bilanci České republiky. Celá práce vystihuje dění v oblasti PZI od roku 1993 až téměř do současnosti.