Příspěvek k analýze mezinárodních programů na podporu venture kapitálu v rámci agentury Czechinvest - Hába, Viktor (2006)
Práce má za úkol přiblížit oblast venture kapitálu a private equity. Druhy investic a investrů rizikového kapitálu. Zmiňuje instituce zabývající se VC/PE trhem u nás i ve světě (zejména agentura Czechinvest). Je přípravou k analýze stavu trhu VC/PE v České republice a v EU. Uvádí vývoj tohoto trhu za posledních několik let z pohledu VC fondů. Seznamuje se způsobem hodnocení výnosnosti investic.