Příspěvek k analýze mezinárodních programů na podporu venture kapitálu v rámci agentury Czechinvest - Hába, Viktor; Plchová, Božena, 1936-; Jirges, Tibor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Práce má za úkol přiblížit oblast venture kapitálu a private equity. Druhy investic a investrů rizikového kapitálu. Zmiňuje instituce zabývající se VC/PE trhem u nás i ve světě (zejména agentura Czechinvest). Je přípravou k analýze stavu trhu VC/PE v České republice a v EU. Uvádí vývoj tohoto trhu za posledních několik let z pohledu VC fondů. Seznamuje se způsobem hodnocení výnosnosti investic.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; rizikový kapitál; bakalářské práce; venture capital; bachelor's theses