Podmienky rozvoja cestovného ruchu v obci Staré pri Michalovciach - Rejtová, Lucia; Netková, Jarmila; Koňařík, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2005)
Práca je venovaná analýze oblasti východu Slovenska s názvom Zemplín. Z hľadiska cestovného ruchu najdôležitejším centrom je Zemplínska šírava. Táto oblasť už bola spracovaná v mnohých publikáciach a preto som sa zamerala na obec Budkovce,ktorej zatiaľ nebola venovaná dostatočná pozornosť. Cieľom práce je analyzovať súčasný stav cestovného ruchu v regióne Zemplín, zvlášť v obci Budkovce a vypracovať návrhy na zlepšenie situácie v tejto oblasti. Z primárných metód som využila hlavne pozorovanie, najprv ako návštevník a taktiež z pohľadu obyvateľov obcí regiónu Zemplín, neskôr ako študent z pohľadu rozvoja cestovného ruchu. Zo sekundárných webové stránky, literatúru a interné materiály obcí a informačných centier. Práca je rozvrhnutá do štyroch kapitol. Kapitoly 1 a 2 sú teoretické. V kapitole 3 som teoretické poznatky aplikovala na skúmaný región Zemplín a v kapitole 4 som sa bližšie venovala rozvoju cestovného ruchu v obci Budkovce a návrhom na jeho zlepšenie.
Vedoucí práce: Jarmila Netková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses