Ocenění společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. - Dygasiewiczová, Mariola (2006)
Diplomová práce se zabývá stanovením tržní hodnoty společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. pro případ prodeje zatím neznámému investorovi. Ocenění je provedeno pomocí metody DCF entity a metody tržního porovnání. Posouzení relevantního trhu a stanovení tempa růstu tržeb je součástí strategické analýzy. Podrobný přehled minulého vývoje je zaznamenám ve finanční analýze, která poskytuje informace také pro vyčíslení generátorů hodnoty a sestavení finančního plánu. V závěrečném ocenění je stanovena výsledná hodnota.