Statistika, počet pravděpodobnosti a pojistná matematika na Vysoké škole speciálních nauk - Heřmánek, Petr; Závodský, Prokop, 1944-; Podzimek, Jaroslav, 1933-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2006)
Práce pojednává o vzniku Vysoké školy speciálních nauk v roce 1920, o jejím předválečném vývoji, meziválečném vývoji i poválečném vývoji až do roku 1952, kdy byla škola zrušena. Hlavně je sledován vývoj na Ústavu statistiky a pojistné matematiky. Práce kromě vývoje učení na škole a studijních programů obsahuje i podrobnější údaje o jejích nejvýraznějších osobnostech.
Vedoucí práce: Prokop Závodský
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2008
Rok obhajoby 2008
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; statistika; diplomové práce; statistics; master's theses