Dlouhodobý nehmotný majetek - Hromádková, Zuzana (2006)
Práce je zaměřena na srovnání mezinárodní a české úpravy dlouhodobého nehmotného majetku. Věnuje se jeho vymezení, pořízení a prvotnímu ocenění, následnému ocenění, odpisování, technickému zhodnocení, vykazování a samostatná kapitola se zabývá účtováním jeho pořízení, odpisování a vyřazení v ČR. Většina kapitol obsahuje praktické příklady. Okrajově je zmíněna i problematika odložené daně.