USA and the EU Politics of Homeland Security after September 11 - Vycudilík, Vojtěch (2004)
Práce se zabývá vývojem politiky vnitřní / domácí bezpečnosti v USA po 11. září 2001 s ohledem na vývoj v Evropské unii v této oblasti. Zachycuje hlavní změny v architektuře institucí zodopovědných za domácí bezpečnost USA a sleduje vývoj legislativy spjaté s domácí bezpečností. Následně práce analyzuje vliv těchto změn na americký politický systém, na občanské svobody a na rovnováhu moci.