USA and the EU Politics of Homeland Security after September 11 - Vycudilík, Vojtěch; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Chalupský, Rudolf; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2004)
Práce se zabývá vývojem politiky vnitřní / domácí bezpečnosti v USA po 11. září 2001 s ohledem na vývoj v Evropské unii v této oblasti. Zachycuje hlavní změny v architektuře institucí zodopovědných za domácí bezpečnost USA a sleduje vývoj legislativy spjaté s domácí bezpečností. Následně práce analyzuje vliv těchto změn na americký politický systém, na občanské svobody a na rovnováhu moci.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2006
Rok obhajoby 2006
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses