Národní rozvojový plán a jeho aplikace na možnosti malých a středních podniků - Šebová, Petra (2006)
V práci popisuji a analyzuji využití fondů z EU určených hlavně pro male a střední podniky. Nacházíme se na konci prvního Národního rozvojového plánu a doposud bylo využito pouze necelých 7 % z nabízené pomoci. Snaha této práce je zjistit důvody tak malého využití dotací z EU. V praktické části se opírám o výsledky vlastního dotazníkového šetření a výsledků průzkumu agentury CEBRE.