Odložená daň - Vrbová, Tereza (2006)
Práce podává ucelený pohled na problematiku odložené daně. Popisuje, jak a z čeho odložená daň vzniká, popisuje její hlavní formy. Informuje o povinnosti účtovat o této dani. Věnuje se popisu metod, které se používají při jejím určování, jejímu výpočtu. Hlavní částí práce je popis konkrétních situací, kdy odložená daň vzniká, jsou zde zmiňovány základní údaje z okruhu daní. K této části jsou přiloženy pro názornost příklady, které by měly objasnit problematiku. Dále se práce věnuje účtování o odložené dani, její inventarizaci a jejímu zveřejňování.