Evropské právo obchodních společností - Drahorádová, Kamila (2006)
Tato diplomová práce se zabývá především novými nadnárodními formami obchodních společností. Hlavním cílem této diplomové práce je právní rozbor aspektů evropského hospodářského zájmového sdružení a evropské společnosti. Právní rozbor je doplňen také o analýzu aktuálního využití těchto právních forem v praxi. Okrajově se tato diplomová práce zabývá také svobodou usazování společností. Práce dále podává přehled o platných právních normách regulujících aspekty obchodních společností na evropské úrovni.