Evropské právo obchodních společností - Drahorádová, Kamila; Grmelová, Nicole, 1975-; Bernard, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Tato diplomová práce se zabývá především novými nadnárodními formami obchodních společností. Hlavním cílem této diplomové práce je právní rozbor aspektů evropského hospodářského zájmového sdružení a evropské společnosti. Právní rozbor je doplňen také o analýzu aktuálního využití těchto právních forem v praxi. Okrajově se tato diplomová práce zabývá také svobodou usazování společností. Práce dále podává přehled o platných právních normách regulujících aspekty obchodních společností na evropské úrovni.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses