Zahraničněpolitické otázky ve volbách v USA v letech 2004 a 2006 - Pánková, Barbora (2007)
Práce analyzuje prezidentské volby v roce 2004 a kongresové volby v roce 2006 z pohledu zahraničněpolitických otázek. Identifikovány jsou zde hlavní témata zahraniční politiky a jejich vliv na průběh a výsledky voleb. Pozornost je věnována postojům Demokratické a Republikánské strany k těmto otázkám, stejně jako rozdílům v názorech a změnám, které se v postojích udály ve sledovaných volbách. Zkoumán je také vliv války v Iráku na veřejné mínění a zahraničněpolitické priority veřejnosti v roce 2004 a 2006.