Zahraničněpolitické otázky ve volbách v USA v letech 2004 a 2006 - Pánková, Barbora; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Krátký, Karel, 1930-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce analyzuje prezidentské volby v roce 2004 a kongresové volby v roce 2006 z pohledu zahraničněpolitických otázek. Identifikovány jsou zde hlavní témata zahraniční politiky a jejich vliv na průběh a výsledky voleb. Pozornost je věnována postojům Demokratické a Republikánské strany k těmto otázkám, stejně jako rozdílům v názorech a změnám, které se v postojích udály ve sledovaných volbách. Zkoumán je také vliv války v Iráku na veřejné mínění a zahraničněpolitické priority veřejnosti v roce 2004 a 2006.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; zahraniční politika; diplomové práce; foreign policy; master's theses