Trvale udržitelný rozvoj - Navrátilová, Eva (2007)
Práce mapuje vznik a vývoj koncepce trvale udržitelného rozvoje a uvádí různé přístupy k definici pojmu trvale udržitelný rozvoj. Dále se zaměřuje na analýzu a aplikaci ukazatele ekologické stopa. Na základě analýzy ekologické stopy hledá možnosti zapojení jednotlivce do snahy o udržitelný rozvoj (udržitelná spotřeba). Na závěr uvádí možné scénáře budoucího vývoje.