Trvale udržitelný rozvoj - Navrátilová, Eva; Jeníček, Vladimír, 1932-; Jelínek, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce mapuje vznik a vývoj koncepce trvale udržitelného rozvoje a uvádí různé přístupy k definici pojmu trvale udržitelný rozvoj. Dále se zaměřuje na analýzu a aplikaci ukazatele ekologické stopa. Na základě analýzy ekologické stopy hledá možnosti zapojení jednotlivce do snahy o udržitelný rozvoj (udržitelná spotřeba). Na závěr uvádí možné scénáře budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Vladimír Jeníček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; ekologická stopa; udržitelný rozvoj; diplomové práce; ecological footprint; sustainable development; master's theses