Překážky volného pohybu pracovníků v judikatuře Evropského soudního dvora - Jáchymová, Královcová Magdalena (2006)
Diplomová práce pojednává o překážkách voného pohybu pracovníků v judikatuře ESD. Nejprve se teoreticky věnuje právní úpravě této problematiky a přináší určitou typologii překážek volného pohybu pracovníků. Zvláštní pozornost je věnována překážkám vyplývajícím ze vzájemného uznávání diplomů a kvalifikací. Ve druhé části jsou uvedeny a okomentovány vybrané rozsudky Evropského soudního dvora dotýkající se dané tematiky.