Překážky volného pohybu pracovníků v judikatuře Evropského soudního dvora - Jáchymová, Královcová Magdalena; Grmelová, Nicole, 1975-; Bernard, Radovan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Diplomová práce pojednává o překážkách voného pohybu pracovníků v judikatuře ESD. Nejprve se teoreticky věnuje právní úpravě této problematiky a přináší určitou typologii překážek volného pohybu pracovníků. Zvláštní pozornost je věnována překážkám vyplývajícím ze vzájemného uznávání diplomů a kvalifikací. Ve druhé části jsou uvedeny a okomentovány vybrané rozsudky Evropského soudního dvora dotýkající se dané tematiky.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; volný pohyb osob; diplomové práce; free movement of persons; master's theses