Marketingová analýza využití pražských historických mlýnů v oblasti cestovního ruchu - Němcová, Miluše (2006)
Vymezení pojmů kulturní dědictví, průmyslové dědictví, průmyslová revoluce, průmyslová archeologie, technické památky. Mezinárodní organizace a mezinárodní dohody průmyslového dědictví. Památková péče v České republice. Druhy mlýnů. Historie vzniku mlýnů. Historie mlýnů v Praze. Současnost mlýnů v Praze. Využití pražských mlýnů v cestovním ruchu. Doporučení pro mlýny.