Družstvo, jako podnikatelský subjekt - Špryňar, Jaroslav; Kalinová, Miluše, 1952-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2006)
Práce objasňuje roli družstva v tržní ekonomice a obhajuje smysluplnost této právní formy. Hodnotí družstvo jako právní formu pro podnikání v České republice a nachází její odlišnosti od obchodních společností. Typický vývoj, kterým u nás družstva jako podnikatelské subjekty za posledních 17 let procházejí, je demonstrován na příkladu výrobního družstva DRUPOL. Základem pro hodnocení se stávají mezinárodní družstevní principy. Práce se také věnuje Evropské družstevní společnosti.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; stanovy; družstevnictví; diplomové práce; statutes; cooperative movement; master's theses