Hospodářské vztahy ČR se Slovenskem, vývoj od roku 2000 - Vrbská, Eva (2006)
Cílem této práce je popsat zahraniční obchod ČR se Slovenskem. Konkrétně jsou vybrány roky 2002 a 2005, které jsou analyzovány každý zvlášť, a pak jsou srovnány. K analýze, a poté i ke srovnání slouží změny v komoditní struktuře SITC zahraničního obchodu, v bilanci služeb a v přímých investicích na Slovensko.