Příprava a analýza projektů organizací k využití strukturálních fondů EU - Vyoralová, Jitka (2006)
Práce se zabývá srovnáním dvou projektů čerpajících prostředky z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 a vyvození obecných doporučení pro další organizace, které chtějí čerpat prostředky ze strukturálních fondů (jak připravit projekt a žádost o poskytnutí prostředků). Současně je krátce představen projektový management a strukturální politika Evropské unie.