Západní spotřebitel v CPE Kuby - Janů, Petr (2007)
Práce popisuje a hodnotí situaci spotřebitele v centrálně plánované ekonomice Kubánské republiky se zaměřením na vybrané oblasti, kterými jsou doprava, ubytování a maloobchod. Využívá autorovu osobní zkušenost se zemí, o které je složité získat nezkreslené informace a která svým centrálním plánováním a komunistickou diktaturou vytvořila nestandardní ekonomické a společenské prostředí.