Finanční analýza společnosti Agrochov Kasejovice - Smolivec, a.s. - Kurcová, Monika (2007)
Diplomová práce popisuje základní metody finanční analýzy a tím poskytuje podstatné informace o finanční situaci v podniku. Práce je rozdělena na část metodickou a praktickou. Metodická část se věnuje charakteristice metod finanční analýzy a analyzuje poměrové ukazatele. Tyto ukazatele jsou pak aplikovány v praktické části, tedy provádí se samotná finanční analýza podniku Agrochov Kasejovice ? Smolivec, a.s. Také se zde uvádí obecná charakteristika podniku a jeho odvětví. Další fázi celé práce představuje SWOT analýza. V samotném závěru jsou shrnuty všechny poznatky z provedené analýzy a také několik návrhů, které by podnik do budoucna mohl provést.