Finanční analýza společnosti Agrochov Kasejovice - Smolivec, a.s. - Kurcová, Monika; Marek, Petr; Kraus, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Diplomová práce popisuje základní metody finanční analýzy a tím poskytuje podstatné informace o finanční situaci v podniku. Práce je rozdělena na část metodickou a praktickou. Metodická část se věnuje charakteristice metod finanční analýzy a analyzuje poměrové ukazatele. Tyto ukazatele jsou pak aplikovány v praktické části, tedy provádí se samotná finanční analýza podniku Agrochov Kasejovice ? Smolivec, a.s. Také se zde uvádí obecná charakteristika podniku a jeho odvětví. Další fázi celé práce představuje SWOT analýza. V samotném závěru jsou shrnuty všechny poznatky z provedené analýzy a také několik návrhů, které by podnik do budoucna mohl provést.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses