FINANČNÍ ANALÝZA LEASINGOVÉ SPOLEČNOSTI - Burger, Petr; Grünwald, Rolf, 1930-; Heglasová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Úvodní kapitoly práce se zabývají leasingem jako předmětem podnikání a jako zdrojem financování, specifiky lesingového podnikání, klasifikací leasingu, vývojem leasingu v Evropě a v České republice, trendy, blíže operativním leasingem movitých věcí. Kapitola 4 pojednává o koncernu Volkswagen, společnosti Europcar fleet services a.s. jako součásti koncernu VW, výhodami a omezeními vyplívajícími z příslušnosti k nadnárodnímu koncernu. Následuje finanční analýza (procentuální rozbor, poměrové ukazatele, faktorová analýza, analýza cash flow, analýza zdrojů a užití finančních prostředků, bankrotní a bonitní modely) společnosti Europcar fleet services a.s., interpretace výsledků v kontextu okolností
Vedoucí práce: Rolf Grünwald
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses