Postavení České pojišťovny na českém pojistném trhu - Roučková, Kateřina (2007)
Práce se zabývá postavením České pojišťovny, a.s. na českém pojistném trhu. Je v ní popsán historický vývoj České pojišťovny od jejího založení v roce 1827, další část je věnována analýze postavení na trhu a hospodaření společnosti od její transformace na akciovou společnost až do současnosti. Poslední část se zabývá praktickou záležitostí ? tím, jak vypadá cesta pojistné smlouvy od návrhu smlouvy až po uzavření obchodu s klientem.