Odpisování dlouhodobého majetku a jeho vliv na dan z příjmů - Čán, Jan (2007)
Ve svojí práci se chci nejdříve zabývat vymezením hmotného majetku, dále způsoby jeho oceňování, způsoby jeho odpisování a nakonec chci uvést příklad, na kterém ukáži svoje závěry závěry. Problém odpisování dlouhodobého majetku řeší téměř každá firma, která se snaží optimalizovat své daňové zatížení. Jejím cílem je daňově odepsat majetek tak, aby minimalizovala svojí daňovou povinnost. Na příkladě, uvedeném v části 4., se pokusím úvést několik různých způsobů odpisování a následný vliv na výši daně z příjmů.