Využítí manažerského účetnictví v nebankovních finančních institucích - Srnec, Martin (2007)
Bakalářská práce se věnuje využití manažerského účetnictví v nebankovních finančních institucích. Cílem práce je zanalyzovat konkrétní nebankovní finanční společnost z hlediska jednotlivých oddělení a procesů, které ve společnosti probíhají, identifikovat požadavky manažerů a vyhodnotit, které požadavky současný informační systém řeší, a které pomocí tohoto systému řešit nelze. Poslední fází je návrh opatření, které by společnost měla uskutečnit, aby požadavky manažerů byly uspokojeny.