Životní pojištění na trhu USA - Beránková, Kateřina; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Životní pojištění je na samém vrcholu v postavení pojistných produktů, a to pro jeho na první pohled celkem banální odůvodnění a tím je, že hodnota lidského života je neocenitelná, přesto v dnešním globální společnosti lze tuto hodnotu alespoň částečně chránit. Společnost si uvědomuje, že už nestačí pouze o této hodnotě hovořit, ale také že je nutné využít příslušné instrumenty k její ochraně. Pojišťovny jako organizace nabízející ve svém portfoliu finanční produkty v oblasti životního pojištění, přináší zabezpečení nejen pro případ nenadálých životních situací, ale zároveň i příjemného stáří a poskytují možnost výnosu prostřednictvím svých investičních portfolií či portfolií spřízněných institucí. Vliv na vývoj tohoto odvětví pojistného trhu má spoustu příčin. Ekonomická stabilita či nestabilita světových leaderů, neočekávané událostí, vznik nových typů rizik, globalizace, trendy a spousta dalších faktorů přispívá k větší dynamice v oblasti vývoje pojistného trhu.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses