Vývojové trendy výdajů státního rozpočtu v ČR v letech 1995 - 2005 - Čech, Jiří (2007)
Práce popisuje definici, funkce, členění a strukturu veřejných výdajů. Zabývá se významnými teoriemi růstu veřejných výdajů a obecnými faktory jejich růstu. Věnuje pozornost právní úpravě výdajů státního rozpočtu ČR a rozpočtové skladbě. Praktická část analyzuje strukturu a vývoj výdajů státního rozpočtu České republiky v letech 1995 ? 2005 v kapitolním členění. Zaměřuje se na sledování vlivu konkrétních objektivních faktorů, které změny ve výdajích způsobily. Práce nabízí srovnání podobnosti vývoje výdajů státního rozpočtu ČR s vybranými teoriemi růstu veřejných výdajů. Závěr je věnován predikci pravděpodobného vývoje výdajů státního rozpočtu pomocí analýzy časových řad.