Státní dluh České republiky - Mutafov, Jiří; Izák, Vratislav, 1941-; Velikovský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2007)
Svoji diplomovou práci jsem zaměřil na problematiku spojenou se státním dluhem. Práci jsem rozdělil do tří kapitol. První část obsahuje ekonomickou teorii vztahující se ke státnímu dluhu a veřejným financím jako celku. Poté následuje vývoj státního dluhu mezi roky 1993-2005. Po úvodní kapitole následuje část věnovaná řízení státního dluhu a transformačním institucím. V této části najdeme informace o struktuře státního dluhu, způsobech financování státního dluhu a také o možných rizicích týkajících se státního dluhu. Dále jsou zde informace o poskytnutých státních garancích a činnosti České konsolidační agentury. Následuje třetí kapitola. Na začátku kapitoly je provedena predikce budoucího makroekonomického a demografického vývoje. Na tuto predikci navazuje část věnující se mandatorním výdajům a jejich budoucímu růstu pod tlakem stárnutí populace. Jako další jsou zde vyčísleny celkové náklady transformace české ekonomiky a to mezi roky 1991-2004. Následuje část věnující se problematice rozpočtové disciplíny a také chování politiků při rozpočtovém procesu.
Vedoucí práce: Vratislav Izák
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: finance [obor dipl. práce]; veřejný dluh; diplomové práce; public debts; master's theses