Účetní uzávěrka a závěrka v ČR - Švandrlíková, Monika (2007)
Práce popisuje účetní práce na konci účetního období a sestavení jednotlivých účetních výkazů. Obsahuje jednotlivé typy účetních závěrek, včetně způsobu jejich zveřejňování, podrobněji se věnuje rozvaze, výsledovce a příloze k účetním výkazům. Zároveň se snaží poukázat na současný trend ve vývoji účetnictví, jímž je mezinárodní harmonizace.