ASP (Application Service Providing) - Spekytování aplikací formou ASPcifika pos - Váňa, Ondřej; Žídek, Tomáš; Bruckner, Tomáš, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2007)
Application Service Providing (ASP) neboli poskytování aplikačních služeb je jedním z nových způsobů distribuce softwaru. Tato práce si klade za cíl seznámit čtenáře se specifiky využití tohoto modelu. Analyzuje ASP z různých úhlů pohledu, snaží se nalézt silné a slabé stránky v jednotlivých oblastech, tj. ekonomické, technologické a obchodně organizační. První část se zabývá strukturou a výší nákladů zákazníka. Další část se zaměřuje na dostupnost a bezpečnost služby, jakož i na vlastnosti samotné aplikace. Poslední kapitola je věnována vztahu poskytovatele a zákazníka včetně jeho řízení pomocí smlouvy o úrovni služby (SLA).
Vedoucí práce: Tomáš Žídek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses