Simulace Monte Carlo v analýze rizika investičních projektů - Horáček, Jiří (2007)
Diplomová práce se zabývá analýzou investičních projektů pomocí metody Monte Carlo. V teoretické části pojednává o možnostech ohodnocování investičních projektů a popisuje samotnou metodu Monte Carlo. V praktické části, s využitím programu Crystal Ball, hodnotí konkrétní investiční projekt. Výsledkem práce je rozhodnutí o realizaci tohoto projektu.