Dopad výsledkov ? midterm elections? na postavenie exekutívy v polickom systéme USA - Cehelská, Katarína (2007)
Cieľom diplomovej práce je potvrdiť, či vyvrátiť spojitosť medzi výsledkami midterm elections a šancou prezidenta Spojených štátov amerických na ďalšie znovuzvolenie. Popisuje vzťah zákonodarnej a výkonnej moci v USA, predstavuje teórie midterm elections, interpretuje výsledky midterm elections 1994 ?2006 a analyzuje ich vplyv na výsledky prezidentských volieb v rokoch 1996-2004.