Dopad výsledkov ? midterm elections? na postavenie exekutívy v polickom systéme USA - Cehelská, Katarína; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Krátký, Karel, 1930-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cieľom diplomovej práce je potvrdiť, či vyvrátiť spojitosť medzi výsledkami midterm elections a šancou prezidenta Spojených štátov amerických na ďalšie znovuzvolenie. Popisuje vzťah zákonodarnej a výkonnej moci v USA, predstavuje teórie midterm elections, interpretuje výsledky midterm elections 1994 ?2006 a analyzuje ich vplyv na výsledky prezidentských volieb v rokoch 1996-2004.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses