Analýza dotací do ocelářského průmyslu v ČR v době transformace - Homolka, Ondřej; Zemplinerová, Alena; Paneš, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Cílem této práce je hlubší zamyšlení nad problematikou poskytování dotací českému ocelářskému průmyslu v době transformace České republiky. Toto období bylo pro dané odvětví značně problematické a zažilo od roku 1989 mnoho změn, které dále ovlivnily budoucí vývoj tohoto tradičního odvětví českého průmyslu. Hlavní oblastí zájmu této práce je především restrukturalizace a privatizace českého ocelářství období konce 90. let minulého století, které lze spojovat se značnou dotační aktivitu v rámci dané oblasti. Tato studie si dále klade za cíl popsat a zhodnotit postupy a dotační aktivity státních úředníků v rámci zkoumané problematiky.
Vedoucí práce: Alena Zemplinerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; privatizace; veřejná podpora; dotace; diplomové práce; privatization; state aid; subsidies; master's theses