Finanční analýza podniku Impress Znojmo, a. s. - Svobodová, Monika (2007)
Finanční analýza - hodnocení finančního hospodaření za 5 roků. Účel - vyhodnocení hospodaření v střednědobém horizontu a odhalení jeho slabých a silných stránek. Horizontální a vertikální analýza účetních výkazů, analýza poměrových ukazatelů a analýza soustav ukazatelů. Nerovnost, ekonomický normál, Altmanova analýza, indexy IN. Ze souhrnných modelů hodnocení finanční úrovně jsem použila Kralickův rychlý test, Taflerův model, Tamariho bonitní model, Beaverův model, Beermanova diskriminační funkce, index bonity. EVA. Mezipodnikové srovnání.