Regionální diferenciace minimální mzdy - ano či ne - Gregorová, Jana (2007)
Práce hledá odpověď na otázku, zda je účelná regionální diferenciace minimální mzdy v ČR na úroveň krajů. Shrnuji teoretické a praktické poznatky o minimální mzdě, historii jejího zavádění ve světě a vývoj v ČR. Provedla jsem analýzu průměrných mezd dle krajů ČR a odvětví OKEČ. Potvrdila se hypotéza, že rozdíly v průměrných mzdách dle krajů jsou způsobeny spíše rozdíly ve mzdách dle odvětví než rozdíly ve mzdách z důvodu umístění práce v určitém kraji.