Regionální diferenciace minimální mzdy - ano či ne - Gregorová, Jana; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Nováček, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2007)
Práce hledá odpověď na otázku, zda je účelná regionální diferenciace minimální mzdy v ČR na úroveň krajů. Shrnuji teoretické a praktické poznatky o minimální mzdě, historii jejího zavádění ve světě a vývoj v ČR. Provedla jsem analýzu průměrných mezd dle krajů ČR a odvětví OKEČ. Potvrdila se hypotéza, že rozdíly v průměrných mzdách dle krajů jsou způsobeny spíše rozdíly ve mzdách dle odvětví než rozdíly ve mzdách z důvodu umístění práce v určitém kraji.
Vedoucí práce: Magdalena Kotýnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: národní hospodářství [obor dipl. práce]; životní minimum; diplomové práce; living minimum wage; master's theses