Role státu při prosazování politicko-ekonomických zájmů v zahraničí - Poláková, Dagmar; Peterková, Jana, 1971-; Chlapcová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Cílem diplomové práce je analýza významu ekonomické diplomacie pro fungování státu v globalizovaném světě. Práce obsahuje definici zahraniční politiky, nástroje které používá a věnuje se také novým aktérům mezinárodních vztahů. V souvislosti s rostoucím významem zahraničních investic pro ekonomickou prosperitu státu jsou rozebrány systémy institucionálního uspořádání ekonomické diplomacie v různých zemích s důrazem na podpůrné organizace v ČR. Hlavním tématem je poté rozbor problematiky zahraničních investic a jejich významu pro stát.
Vedoucí práce: Jana Peterková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses