Personální řízení v neziskových organizacích v ČR - Štefaňáková, Marcela (2007)
Personální řízení je nedílnou součástí řízení a rozhodování v českých neziskových organizacích, na jehož základě se pak může organizace kvalitně a správně rozhodovat. Pro neziskové organizace je velice důležité plné rozvinutí všech organizačních funkcí, včetně personálního řízení, které určuje kvalitu lidských zdrojů, s nimiž následně nezisková organizace pracuje. Cílem práce je seznámení s problematikou českých neziskových organizací (jejich vymezení a členění) a obecnou charakteristikou jejich personálního řízení, analýza základních oblastí personálního řízení v neziskových organizaci, s přihlédnutím k jejím specifikům a nejvýznamnějším odlišnostem personálního řízení v neziskových a ziskových organizacích, a prezentace návrhu personálního řízení v nejmenované české neziskové organizace