Trvale udržitelný rozvoj se zaměřením na rozvoj města Třebíč - Bednářová, Ivana (2007)
Práce objasňuje různé přístupy k definici trvale udržitelného rozvoje a popisuje významné konference, které s ním souvisejí. Dále se zaměřuje na analýzu indikátorů udržitelného rozvoje. Jsou vysvětleny celosvětové indikátory, společné evropské indikátory, ekologická stopa a specifické indikátory. V další části je uvedeno, jak dochází v praxi k naplnění principů udržitelného rozvoje v městě Třebíč, které je zapojeno do mezinárodního Projektu Zdravé město.