Korupce a podnikatelská sféra - Krapl, Rostislav (2007)
Práce se dívá na problematiku korupce v podnikatelské sféře z mnoha úhlů pohledu. Korupce je definována, jsou určeny příčiny, podněty, následky. Následují formy a druhy korupce. Značná část je věnována rozboru korupčního klima v ČR a zachycení situace korupce a dávání úplatků v ČR. Závěr je věnován měření korupce a vyšetřování korupčních afér.