Logistika v mezinárodním obchobě - Vacková, Lucie (2007)
Tato diplomová práce pojednává o logistice v jejím šířším slova smyslu. Jedná se o logistické a špediční služby, což jsou služby všeho druhu vztažené k dopravě. Cílem této práce bylo zaměřit se na smluvní zajištění těchto logistických operací. Logistika jako taková je relativně mladým oborem podnikání v mezinárodním obchodě, ale prochází obrovským vývojem díky globalizaci. Je tedy perspektivní oblastí nyní i v budoucnu a přináší velké možnosti zefektivnění jednotlivých podnikatelských činností.