Vplyv členstva v Európskej Únii na konkurencieschopnosť českej ekonomiky - Molnárová, Antónia; Klvačová, Eva, 1943-2010; Chlumský, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Začlenenie do Európskej Únie prinieslo mnohé zmeny a znamenalo veľký zásah do života českých občanov. Česká republika sa zapojila do náročného ekonomického prostredia a ak sa chce vyrovnať so zvýšenými konkurenčnými tlakmi, musí sama zvyšovať svoju konkurencieschopnosť, skvalitňovať podnikateľské prostredie a rozvíjať svoj ľudský kapitál. Postavenie krajín v globálnej konkurencii zachycuje na základe multikriteriálnych hodnotení niekoľko publikácií vydávaných medzinárodnými inštitúciami. K obhájeniu svojho miesta v globalizovanej ekonomike si Európska Únia vytvorila vlastný program, tzv. Lisabonskú stratégiu.
Vedoucí práce: Eva Klvačová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses