Vstup ČR do eurozóny a kurzové konvergenční kriterium - Tůmová, Martina; Helísek, Mojmír, 1958-2021; Hazucha, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2007)
Práce se zabývá problematikou vstupu České republiky do eurozóny a mírou plnění kurzového konvergenčního kriteria. Je zde zmíněn historický vývoj měnové integrace, přínosy a náklady spojené s přijetím eura a předpoklady přistoupení k eurozóně. Pozornost textu je věnována charakteristice kurzového konvergenčního kriteria, mechanismu směnných kurzů ERM/ERM II a dosavadním zkušenostem s plněním kurzového konvergenčního kriteria ve státech eurozóny. Hlavní důraz práce je kladen na problematiku plnění kurzového kriteria v České republice. Pozornost je věnována komparaci vývoje směnného kurzu české koruny vůči euru a vybraných měn členských zemí EU a též prognóze budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Mojmír Helísek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2007
Rok obhajoby 2007
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; euro; diplomové práce; euro; master's theses