Současné problémy uplatňování Paktu stability a růstu v zemích eurozóny - Líkař, Tomáš (2007)
Práce detailně popisuje a hodnotí vývoj Paktu stability a růstu od prvotních návrhů až po reformu provedenou na summitu v Bruselu v roce 2005, hledá důvody selhání původní verze Paktu a navrhuje možná řešení vzniklé situace. Značný prostor je rovněž věnován rozboru případů, kdy byly iniciovány sankční procedury, možným ekonomickým dopadům reformy a analýze makroekonomické situace v členských zemích EHMU.